Bas Lenoire reist door Azië:

De Aziatische keuken is één van de meest smakelijke en gezonde ter wereld. Van pikante roerbakgroenten tot gestoomde en aromatische curry’s en van de pittigste gerechten uit Maleisië en Zuid Thailand tot de lichtste en vaak meest zoutloze gerechten uit Vietnam. De gerechten zijn rijk aan plantaardige voeding, bevatten weinig vet en veel groente en fruit.

Net als de Mediterrane keuken staat de Aziatische bekend om de voordelen voor de gezondheid. Veel van de gerechten zijn gebaseerd op zetmeelrijke koolhydraten, zoals rijst of noedels. Bij rijst of noedels worden vaak veel groenten geserveerd. De Aziatische gerechten zijn rijk aan proteïne, zoals vis, kip, peulvruchten of tofu. In plaats van zout wordt een gerecht op smaak gebracht met aromatische kruiden en specerijen. De Aziaten leggen de nadruk op het behouden van de natuurlijke smaak en de vorm van het eten. Door groenten te stomen en kort te roerbakken blijven de vitaminen en mineralen behouden. Tevens bevatten de gerechten op deze manier minder vet.

Hieronder ziet u de kookreizen die Bas Lenoire tot nu toe gemaakt heeft door Azië.

Kuala Lumpur / Maleisië

Lees meer…

Langkawi / Maleisië

Lees meer…

Penang / Maleisië

Lees meer…

Ko Lanta / Thailand

Lees meer…

Changmai / Thialand

Klik hier…

Bangkok / Thialand

Klik hier…

Siem Reap / Cambodja

Lees meer…

Phnom penh / Cambodja

Lees meer…

Ho Chi Minh / Vietnam

Lees meer…

Danang-Hoian / Vietnam

Lees meer…

Ho Lang Bay / Vietnam

Lees meer…

Hanoi / Vietnam

Lees meer…